PRZETWÓRSTWO SPOŻYWCZE – REKRUTACJA NA WARSZTATY
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Zaścianek Mazowsza”(LGD) informuje, że od dnia 25 stycznia do dnia 15 lutego 2019 roku prowadzi rekrutację uczestników projektu WIEDZA I INNOWACJE – I
Zakres Projektu obejmuje realizację BEZPŁATNYCH, DWUDNIOWYCH WARSZTATÓW Z PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO, które stanowią ofertę edukacyjną skierowaną do 60 mieszkańców obszaru LGD (gminy: Czerwin, Goworowo, Rzekuń, Rzewnie, Troszyn), w szczególności do przedstawicieli grup defaworyzowanych.
Organizator zapewnia:
- transport z miejscowości gminnej do miejsca realizacji warsztatów;
- nocleg i wyżywienie w terminie realizacji warsztatów;
- dwudniowe warsztaty z przetwórstwa spożywczego, w szczególności przetwórstwa mleka, mięsa, roślin i owoców, ponadto obejmować będzie treści związane z przepisami dotyczącymi sprzedaży produktów przetworzonych, technologią produkcji, wymaganiami higienicznymi, bezpieczeństwem żywności, zagrożeniami w przetwórstwie żywności, wymaganiami prawno – administracyjnymi przy zakładaniu małego przetwórstwa, poszukiwaniem ciekawych, nowatorskich pomysłów na działalność gospodarczą, zasadami zakładania i prowadzenia działalności gospodarczej, działaniami mającymi wpływ na ochronę środowiska i przeciwdziałaniem zmianom klimatu w przetwórstwie;
- przeprowadzenie warsztatów w Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa przy CDR O/Radom, które posiada odpowiednie zasoby lokalowe, osobowe i doświadczenie (sala masarni, mleczarni, seminaryjne, trenerzy, pokoje hotelowe).
Terminy warsztatów:
I grupa : 28 luty – 1 marca 2019r.
II grupa : 21-22 marca 2019r.
Formularz zgłoszeniowy i regulamin realizacji projektu dostępne poniżej. Wypełniony formularz zgłoszeniowy złożyć należy w biurze LGD w Troszynie ul. Polna 15.
Formularz zgłoszeniowy – pobierz
Opublikowano: 24 stycznia 2019