Warsztaty z przetwórstwa – rekrutacja
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Zaścianek Mazowsza”(LGD) informuje, że od dnia 18 lutego do dnia 20 marca 2020 roku prowadzi rekrutację uczestników projektu WIEDZA I INNOWACJE – II
Zakres Projektu obejmuje realizację BEZPŁATNYCH, DWUDNIOWYCH WARSZTATÓW Z PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO, które stanowią ofertę edukacyjną skierowaną do 60 mieszkańców obszaru LGD (gminy: Czerwin, Goworowo, Rzekuń, Rzewnie, Troszyn), w szczególności do przedstawicieli grup defaworyzowanych określonych w LSR.
Organizator zapewnia:
- transport z miejscowości gminnej do miejsca realizacji warsztatów i powrót;
- nocleg i wyżywienie w terminie realizacji warsztatów;
- dwudniowe warsztaty z przetwórstwa spożywczego, w szczególności przetwórstwa mleka, mięsa, roślin i owoców, ponadto obejmować będzie treści związane z przepisami dotyczącymi sprzedaży produktów przetworzonych, technologią produkcji, wymaganiami higienicznymi, bezpieczeństwem żywności, zagrożeniami w przetwórstwie żywności, wymaganiami prawno – administracyjnymi przy zakładaniu małego przetwórstwa, poszukiwaniem ciekawych, nowatorskich pomysłów na działalność gospodarczą, zasadami zakładania i prowadzenia działalności gospodarczej, działaniami mającymi wpływ na ochronę środowiska i przeciwdziałaniem zmianom klimatu w przetwórstwie;
- przeprowadzenie warsztatów w Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa przy CDR O/Radom, które posiada odpowiednie zasoby lokalowe, osobowe i doświadczenie (sale: masarni, mleczarni, młyna, tłoczni soków, seminaryjne, trenerzy, pokoje hotelowe).
Terminy warsztatów:
I grupa : 26 – 27 marca 2020 r.
II grupa : 29 – 30 kwietnia 2020 r.
Formularz zgłoszeniowy i regulamin realizacji projektu dostępne poniżej. Wypełniony formularz zgłoszeniowy złożyć należy w biurze LGD w Troszynie przy ulicy Polna 15.
Formularz zgłoszeniowy – pobierz
Formularz zgłoszeniowy w wersji edytowalnej – pobierz
Regulamin realizacji projektu – pobierz
Opublikowano: 18 lutego 2020